Mindennapi 1x1

Egyszerű módszerek a mindennapok viharában, hogy könnyebben evezzünk át a hullámok között.


Tartalom

Energiaporszívó

Idővonal ugrás

Hogyan oldjam a feszültségem?

A Földelésről

Szivárványzuhany tisztítás

Változtasd az Otthonod szentéllyé

Gyógyítsunk Fénnyel 2. rész

Széltisztítás

Gyógyítsunk Fénnyel 1. rész - Színgyógyítás

Töltsük magunkat napvízzel!

Meditációs 1x1

Lélegezzünk Életet - 11+1 légzésmódszer

Hogyan kezeljük a haragunkat?


Energiaporszívó

Energiaporszívó

Ez ismét egy nagyon egyszerű módszer. Akkor érdemes használni, ha nagyon erőteljes vagy nagyon blokkolt energiákkal nézünk szembe, melyeket nem könnyű megtisztítani.

A módszer a következő:

Elképzelsz egy kis kézi porszívót, amilyet a kocsikban is használunk. Képzeletben odatartod az adott blokkolt energiájú területhez, csakrához, és bekapcsolod. Az energiaporszívód pedig elkezdi kiszívni az eltömődött energiákat. Én általában sötétnek látom azt, amit kiszív a tartályába. Addig használom, amíg enyhül a nyomás a tájékon, vagy érzem, hogy megindul az energia áramlása. A sebességét intenzitását mi magunk állítjuk be. Kezdjük gyengébben, mert ez is nagyon jól működik, és fokozatosan állíthatjuk egyre erősebbre is. Próbálkozzunk, mert van, ahol könnyedén kiszív mindent, de lehet olyan rész, ahova többször is vissza kell térnünk, vagy tovább kell használnunk.

Pár percig használjuk csak, inkább többször kevesebb ideig, és utána mély légzéssel töltsük fel magunkat magas energiákkal, és oszlassuk is el, a kezelt területre is ( ahova kellhet kis extra energia amúgy, hisz most kiürítettük.) Ezután érezni fogjuk, hogy az adott terület teljesen megtisztult-e és átjárható-e; ha nem akkor következő alkalommal kezeljük ismét.

A porszívónak lehet egyszerűen egy tartálya, amibe gyűjti az energiát, vagy pedig elképzelhetjük, hogy egyenesen ki is fújja a hátsó felén miközben alkalmazzuk. Teljesen mindegy, de arra figyeljünk, hogy mindig legyen egy tisztító filterünk, és így a negatív energia már színes, fényes magas rezgésű energiaként hagyja el a porszívónkat.

 

Áldás és Fény!

Szeretettel, Elsa.

 

Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2018.12.11.

mindennapitudatossag.simplesite.com

Fb: Mindennapi Tudatosság

fotó: pinterest


Idővonal ugrás

Mindennapi 1x1 - Idővonal ugrás

Ez egy nagyon egyszerű módszer arra, hogy kezünkbe vegyük a fejlődésünket, és magunk döntsünk az utunk irányáról. Számtalan idővonal létezik egyszerre, és ahogy fejlődünk, folyamatosan haladunk és lépkedünk újabb és újabb magasabb idővonalak felé. Sokszor már készen állunk egy újabb lépcsőfokra, így lehetőségünk van, hogy mi magunk lépjünk egyet előre, tudatosan.

A módszer igen egyszerű. Elképzelsz egy csomó fényes szálat ( vagy utat) magad előtt. Mindegyik lüktet, pulzál, fel-le emelkedik előtted. Talán különböző színekben is látod őket, lehet, hogy némelyik vastagabb vagy vékonyabb, esetleg erősebb a színe, vagy úgy érzed, hogy felkeltette a figyelmedet valamelyik.

Pár másodperc után, válaszd ki azt, amelyik a legjobban vonz, és simán huppanj át rá. Ugorhatsz vagy átléphetsz, ahogy tetszik. Amikor átértél, akkor fordítsd vissza a tekinteted magad mögé, és itt láthatsz pár dolgot, amit húzol magad után. Érezhetsz színeket, vagy embereket, szituációkat vagy kifejezett dolgokat, mindegy. Ez mindenkinek szubjektív. Az is lehet, hogy nincs mögötted semmi. Ám ha van, akkor ezek képviselik azokat a dolgokat és energiákat, melyekre már nincs szükséged, ám még húzod őket magad után.

Most egyszerűen képzelj el egy kardot a kezedben, és suhints rájuk, vágd el a szálakat, amik hozzád kapcsolják őket. Kérheted Mihály Arkangyal vagy segítőid támogatását is, hogy segítsenek az energetikai szálak elvágásában. Amint ez megvan, lásd vagy érezd, hogy ezen dolgok szépen leszakadnak és elszállnak tőled. Ha még maradt, akkor ismételd meg a folyamatot.

Ha készen vagy, és már nincs semmi, amit húzol magad után, akkor szépen fordulj vissza menetirányba, és képzeld el, hogy ez az út, ez a szál még erősebben felfénylik, kitágul, kiszélesedik,; ez az új utad. Esetleg már láthatsz is előre rajta dolgokat,eseményeket, szituációkat is. Ha nem látsz, az sem baj. Csak vegyél egy nagy levegőt, és indulj el az Új idővonaladon.

Ez a módszer bármikor használható, ha úgy érezzük, hogy nagyot léptünk, és meg akarjuk erősíteni, le akarjuk zárni az előzőt, vagy olyankor is, ha úgy érezzük kezünkbe kell venni a dolgokat, és lépnünk kell végre; ilyenkor ez segít, mert energetikailag már tudatosan lépünk egyet, levágjuk, amik visszatartanak és tudatosan ráhelyezzük magunkat az új idővonalunkra – így a fizikai világunk szépen alkalmazkodhat ehhez, és hamarosan a mindennapjainkban is érezni fogjuk a hatásait.

Alkalmazzátok bátran, mert Ti magatok vagytok az Út, az összes tapasztalás, az alkotó kéz, és a Tudat, aki mindent irányít; vedd a kezedbe, és éld meg az Utat!

 

Áldás és Fény, Elsa.

Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2018.11.16.

mindennapitudatossag.simplesite.com

Fb: Mindennapi Tudatosság @mindennapi.tudatossag

fotó: pinterest


Hogyan oldjam a feszültségem?

Hogyan oldjam a feszültségem?

Kedves Testvéreim!

Sokan kérdeztétek mit csináljatok, hogy ezt a nagy mennyiségű energiát, és sokszor feszültséget ki tudjátok adni magatokból. Összeírtam egy röpke listát, ami persze csak iránymutatás, mindenki tudja, hogy mitől nyugszik meg igazán...próbálgassuk, és tanuljunk meg ellazulni, hogy bírjuk a tempót!

Az elmúlt időszak olyan erős energiákat hozott, hogy sokan teljesen kibillentek az egyensúlyukból. Ez nem meglepő. Az energiák maguk is erősek, így folyamatosan földelni kell, hogy állva tudjunk maradni. De ezen energiák felhoznak egy csomó más dolgot, amitől feszültek, idegesek és nyugtalanok lehetünk.

 

Mit tegyünk hát, hogy ne pukkadjunk szét?

1. Meditáció, ellazulás, mély légzés, jóga, relaxáció, földelés. - Ez az aduász!

2. Mozgás és sport - bármilyen

3. Nyugtató fürdő tengeri sóval, epson sóval, némi levendulával fűszerezve

4. Nyugtató zene - klasszikus, mantra, áramló vagy frekvenciazene, akármi, ami harmonizál

5. Jó kaja, akármi, amit szeretünk

6. Engedjük meg magunknak a desszertet - édesség a testnek és a léleknek egyaránt

7. Egy kis pohár bor, forralt bor, édes kakaó egy jó könyvvel vagy filmmel ízesítve

8. Természet - minden, ami ide tartozik - földelés, sétálás, fekvés a fűben, napozás, úszás, kertészkedés, pillangók és méhek figyelése

9. Minden, ami boldogságot okoz, még azok is, amik amúgy tiltólistán lennének diéta vagy egyéb okok miatt - nyugodt lélekhez boldog lélek kell

10. Szivárványzuhany - amikor gyorsan és hatékonyan kell harmonizálni

11. Sós ledörzsölés - ez segíti a test és a csakrák tisztulását is, de utána használjunk testápolót, mert kiszárít

12. Illatos gyertyák és füstölők - hogy a lakás is hangulatos és kellemes legyen

13. Kuckózás vagy elvonulás - szükségünk van magányra, hogy ki tudjunk kapcsolni . ne érezzük magunkat rosszul emiatt

14. Nevetés, kacagás, gurgulázó vihogás - indítsuk be a boldogsághormonokat

15. Állatok és növények gondozása, simogatása – mert ők mindig töltenek és nyugtatnak

A jelen időszak kőkemény számunkra minden szinten. Vannak jó napok, és vannak feszültebb napok. Tudnunk kell lazítani, mert a stressz, a nyugtalanság alacsony frekvencián rezeg, így csak fokozódik és kiterjeszkedik mindenhova az életünkben. Ragadjuk meg, lélegezzünk mélyeket, földeljünk sokat és adjuk meg magunknak mindazt a jót, ami nyugalmat és békét hoz nekünk, függetlenül az elvárásoktól, vagy bevett szokásoktól. Áldás és Fény Rátok!

 

Olvass tovább:

Mindennapi 1x1/ Lélegezzünk Életet 11+1 légzésmódszer

Mindennapi 1x1/ Széltisztítás

Mindennapi 1x1 / Meditációs 1x1

Mindennapi 1x1 / Gyógyítsunk Fénnyel 1-2.

Mindennapi 1x1 / Szivárványzuhany tisztítás

Mindennapi 1x1/ A Földelésről

 

Szeretettel, testvéretek, Elsa.

 

Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2018.11.06.

Fb: Mindennapi Tudatosság

mindennapitudatossag.simplesite.com

fotó: pinterest


A Földelésről

Mindennapi 1x1 - A Földelésről

Mi a Földelés és mire jó?

Minden energia a világban, te is, én is, a Föld is, és minden, amit csak látsz... és azok is, amit nem. Az energia rezonál, áramlik, és keresztül - kasul száguld mindenen, ami csak létezik. Az emberi testben a csakrákon át áramlik be, majd a meridiánrendszeren keresztül áramlik tovább az energia. Mivel folyamatosan interakcióban vagyunk a világgal, ezért rengeteg energiát fogadunk be, és adunk is kifelé.

A mai világunkban az energiák megerősödtek. A fizika test ébredni kezdett, és átalakul. Ehhez nagy mennyiségű magas rezgésű energiára van szüksége. Ahogy magunkba fogadjuk az energiát, az hatni kezd a testünkre, sejtjeinkre, az összes szervünkre. A magas rezgésű energia emelni kezdi az alacsonyabb energiát, és a blokádok, az elhasznált energia elkezd kilökődni. A test vibrációja növekedni kezd, a sejtek megújulnak, felfrissülnek.

Mivel fizikai és éterikus lények is vagyunk egyszerre, ezért a földi energiák szintén hatnak ránk. Gyakorlatilag hidak vagyunk Ég és Föld között. Talpainkon keresztül a Földből is szívunk fel energiát, ez segíti, hogy stabilak maradjunk, és az életünk fizikai szintjei is harmonikusan tudjanak működni. Ha valaki csak a felsőbb csakrákra, és csak a szellemi részeire összpontosít, akkor egy idő után „elszáll”, levegős lesz, a fizikai élete nehézségekbe ütközik, mert a hatalmas mennyiségű energiát, amit befogadott, nem tudja sehova lecsatornázni, levezetni. Az energia beáramlik, és kering, kering a testben, majd pangó energiává válik. Ekkor azt tapasztaljuk, hogy nem állunk stabilan a lábunkon. Az összes csakrára, és a fizikai felünkre is ugyanúgy oda kell figyelnünk, mert e kettő harmóniája adja a Teljességet.

A Földelés lényege az, hogy miközben befogadjuk a magasan rezgő energiákat, le is tudjuk őket vezetni keresztül a testen, le a Földbe. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a Földdel a gyökér csakránkon, talp csakráinkon, valamint a Föld Csillag Csakránkon keresztül mely kb 30 cm-re a talpaink alatt helyezkedik el. Nagyon fontos, hogy földeljük magunkat, mert ez segít, hogy a hétköznapi életben is helyt tudjunk állni, és a fizikai test egészségét is, hogy egyenletesen tudja alkalmazni az energiákat.

Hogyan földeljünk?

A földelés nagyon egyszerű és könnyen alkalmazható. Bárhol bármikor tudunk földelni, mert a Föld itt van alattunk állandóan. A legjobb természetesen kimenni a természetbe, és csupasz lábbal sétálgatni. Ám ha ez nem jön össze sincs semmi gond; az energia áthalad a papucson és a szőnyegen is😀.

Egyszerűen fókuszáljunk a talpainkra, és lélegezzünk pár mélyet. Képzeljük el, hogy gyökerek húzódnak a talpainkból le a Föld mélyébe. Lassan érezni fogjuk a bizsergést, akár lüktetést és melegséget is. Lélegezzünk mélyen a földből felfelé a talpakba, majd a talpakból még feljebb a lábakon keresztül. Beszívhatjuk egy adott csakráig vagy testrészig, de végig is küldhetjük a testen és a fejtetőn át kifújjuk. Ez akkor hasznos, ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég stabilak az életünkben, kibillentünk az egyensúlyból.

A másik irány szintén stabilizál, ám ez inkább a magas rezgésű energiákat engedi le a földbe amellett, hogy az összes alacsony rezgésűt is ki tudjuk adni magunkból. Ekkor egyszerűen azt képzeljük el, hogy kifújjuk magunkból az energiát, és leküldjük a gyökércsakrán és a talpakon át a földbe. Belégzésnél magas rezgésű energiát szívunk be, és kilégzésnél levezetjük a magasat is és az alacsonyat is a földbe. Tehát olyanok vagyunk mint egy nagy fa. A gyökereink a talpainkon át mélyen a földbe nyúlnak, a Föld kristálymagjáig és rácsozatáig; és ugyanígy a gyökércsakra és a Föld Csillag Csakra is kapcsolódik a maghoz. Ebbe földeljük magunkat. A gyökércsakránkon és a talpainkkal egyaránt földelünk.

Az ellazulás alatt mondhatjuk is: Mélyen kapcsolódom és földelem magam és az összes magas rezgésű energiát Önmagamba, és a Föld 5 dimenziós kristályrácsozatába és szívébe.

Ugye milyen egyszerű? Kapcsolódj a Földhöz szíveden, lelkeden és csakráidon át a nap minden percében. Bármikor ha túltöltődünk, ha elfáradunk, ha túl sok a negatív energia, akkor földeljünk! Egyszerűen vegyünk pár mély lélegzetet, és küldjük le az összes felgyűlt energiát a talpakon át az édes Földünkbe.

Áldás a Földre, és az összes Ébredőre!

Szeretettel, Elsa.

 

Olvass tovább:

Mindennapi 1x1/ Lélegezzünk Életet – 11+1 légzésmódszer

Mindennapi 1x1/ Gyógyítsunk Fénnyel 1-2.

 

Elsa Sol -Mindennapi Tudatosság 2018.11.05.

Fb: Mindennapi Tudatosság @mindennapi.tudatossag

mindennapitudatossag.simplesite.com

fotó: pinterest


Szivárványzuhany

Mindennapi 1x1 - Szivárványzuhany alkalmazása

A mostani időszak igen erőteljes energetikailag, és rengeteg negatív energia kerül a felszínre, melyekkel nem feltétlenül tudunk azonnal szembenézni vagy foglalkozni. Sokszor azonban pont elég csak energetikailag foglalkozni vele, mert könnyen lehet, hogy már készen áll a kiengedésre, és csak egy kis löket kell neki.

Ez a rendkívül egyszerű tisztítási módszer mindig használható. Bármikor, ha úgy érezzük, hogy be vagyunk feszülve, hogy nincs erőnk, hogy tele vagyunk negatív vagy feszült energiákkal, akkor alkalmazzuk bátran.

 

A módszer igen egyszerű:

Elképzelsz egy szivárványszínű zuhanyt, és beállsz alá. Elképzeled, hogy állsz alatta, és folyik rád a színes víz; ez jelképezi az összes magas rezgésű színt, így frekvenciát, és simán lemossa rólad az összes negatív, blokkolt, beteg energiát. Addig állj alatta, amíg jólesik.

Elképzelhetünk egy adott színű zuhanyt is, azzal a színnel, amire szükségünk van éppen. A szivárványt azért javaslom, mert ebben az esetben minden szín és minden frekvencia elér minket, akármire is legyen szükségünk.

Ennyi. Igazán egyszerű, nem igaz?

Vegyél hát egy színes zuhanyt, és folyasd le magadról a sötét energiákat, az összes koszt, és mindent, ami már nem szolgál téged.

 

Szeretettel, Elsa.

Áldás és Fény Rátok! 

 

by Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2018.10.30.

mindennapitudatossag.simplesite.com

Fb: Mindennapi Tudatosság  @mindennapi.tudatossag

fotó: pinterst


Mindennapi 1x1 - Változtasd az otthonod szentéllyé!

Mindennapi 1x1 - Vátoztasd otthonod szentéllyé

Mindennapi 1x1  - Változtasd az otthonod szentéllyé

Egész nap rohanunk, dolgozunk,pörgünk, ügyeket intézünk, így nagyon fontos hogy, amikor végre hazaérünk, az otthonunkban igazán otthon érezzük magunkat, és szeressük a kis kuckónkat. Íme néhány ötlet, mely segíthet, hogy az otthonod harmonikus és békés  belső szentélyeddé  változzon.

1. Illat - Az otthon illata mely békét és szeretetet sugároz.

Ki ne szeretne egy hangulatos otthonba belépni, ahol finom friss illatok áramlanak?

-Használj illatgyertyákat.

-Kevés vizet keverj össze öblítővel és spriccelj kedvedre.

-Használj illóolajat.

-Akassz szárított növényeket a falakra.

-Szárítsd a könnyű ruháidat a hálóban.

-Vegyél illatos virágokat, hogy áradjon a természet a lakásban.

2. Kuckózás és Vackolás – Legyen az otthon a fészek, ahova a lélek pihenni és feltöltődni tér.

- Halmozz pihe-puha párnákat a kanapéra, sarkokba és szőnyegre. Az ázsiai hangulat tuti befutó.

-Könnyű vagy épp vastag kötött takarók, hogy a hűvös estéken begubózhass,  és egy forró teát szürcsölve elmerülhess egy jó könyvben. Nyáron pedig vegyük birtokba a teraszt és a kertet, és tegyünk fel lampionokat és lámpásokat, valamint költözzünk ki a kerti székekbe és kényelmes nagy takarókra.

- Képkeretek- Családi és baráti képek az idillikus pillanatokról, inspiráló tájak, nyugalmat és békét árasztó képkeretek mind mind otthonosabbá teszik a lakás minden szobáját. Hova mennél még? Mit keresnél fel? Fel  mindet a falra, az ágy mellé, a konyhába vagy a bejárat mellé, hogy minden nap láthasd, ameddig el nem jutsz, és a saját képedet ki nem teszed.

- Gyertyák – örök klasszikus! Akár illatgyertya, akár sima fehér vagy épp színes gyertya, teraszon vagy szobában,  de amint meggyújtod, a béke és a nyugalom átjárja a lelked és az egész otthonod.

- Aktuális dekorációk – tavasz, jöjjenek a friss virágok; nyáron gyűjthetünk kavicsot és kagylókat és halmozzuk tálkákba asztalokra vagy ablakkeretbe; ősszel pedig jöhetnek a gesztenyék és egyéb őszi kompozíciók – hozzuk be a természetet a lakásba ( lehetőség szerint kisállatok és bogárkák nélkül).

3. Saját sarok – Az én kis kuckóm, az én belső terem

Ez a te személyes kis tered a lakáson belül. Ha van szobád, szuper; ha nem, akkor is ki tudsz alakítani egy apró szegletet, ahova feltöltődni járhatsz. Olvass, pihenj, inspirálódj vagy meditálj itt, és a saját magas rezgésed mindig feltölt majd.

- kis szőnyeg párnákkal, ha fotel nem fér el, hogy kényelmesen le tudj ülni

-minden amit szeretünk, minden, ami inspirál és motivál és hajt, azt gyűjtsük ide – jöhetnek a képek inspirációs táblák, virágok, kristályok, kavicsok és gyertyák

- írjuk ki magunknak a legfontosabb mondatokat színes kartonra, amikre szükségünk lehet egy-egy nehezebb időszakban – tehetjük simán a falra, vagy keretbe, de állíthatjuk az asztalokra vagy a hűtőre is egy szép mágnessel.

- tegyünk ki inspiráló helyeket és személyeket ábrázoló képeket, amelyek feltöltenek és erőt adnak a mindennapokban

- könyvek és cédék, melyek hajtanak és töltenek – a zene is vibráció; minél jobban megérinti a lelkünk, annál erősebben átjár és feltölt

4. Növények és kisállatok

-A természet ereje határtalan. Ha tudunk, akkor fogadjunk örökbe egy kisállatot, és osszuk meg vele az otthonunkat. Az állatok belső békét és szeretetet árasztanak, és mindig ott vannak nekünk, akár boldogok, akár szomorúak vagyunk – szeressük őket mindennap végtelenül, ahogy ők tanítják nekünk.

-Vegyünk és neveljünk virágokat, fűszernövényeket vagy kisebb ehető növényeket akár. A növények illata, mosolygós gyümölcse és virága felvidítja és feltölti a lelket. Beszéljünk hozzájuk, és fényük beragyogja az otthonunkat.

5. Lámpások és lampionok

A hangulatos apró lámpák, lámpások és lelógatott lampionok igazi hangulatot teremtenek. Kiaggathatjuk őket a kertbe vagy teraszra is, ám a lakásban is nagyon szépek. Vegyünk simákat, és dekoráljuk őket kedvünkre. A kézügyességgel rendelkezők maguk is gyárthatnak egyedi lámpásokat és lampionokat, amik aztán egy életre ott örzik a kezünk nyomát, és a szívünk belső megvalósulását.

6. Könyvsarok

Alakítsunk ki egy könyvsarkot. Egy kényelmes fotel, néhány párna és takaró, valamint a rengeteg illatos könyv azonnal  inspirál majd minket, és elmerülhetünk egy másik világban vagy önmagunk belső rejtelmeiben.

7. Meditációs kuckó

Alakítsunk ki egy sarkot, ahol meditálni tudunk. Ez a terület a saját magas rezgésünktől, és a felsőbb énnel való kapcsolódás erejétől mindig magas rezgésű lesz. Ez a randevú pont, ahol önmagunkkal tölthetünk el egy kis időt. Legyen körülöttünk egy-két gyertya, valami hangulatos zene, szobrok, kristályok, sólámpa, akármi, amitől töltődünk és segít ellazulni, befelé fordulni.

8. Hangulatos zene

A zene, a zene, a zene ereje... igen, legyen zene a lakásban. Takarításhoz, mosogatáshoz jöjjön a pörgős ütem, mely beindítja a vért, és serkenti a fizikai teljesítményüket. Esti kádas ellazuláshoz jöjjenek a lágy dallamok, vacsorához romantikus, ködös délutánhoz klasszikus, meditáláshoz rezgős, dobos, vagy lágyan altató... egyszóval minden hangulathoz legyen valami dallam, mely átjárja a lakást és megrezegteti a poros sarkokat.

Az otthon, ahol megtaláljuk önmagunk belső szigetét és boldog helyét. Alakítsuk ki olyanra, mely nyugalmat ad, és inspirál még a sötét és borús reggeleken is. Otthon az, ahol a szív békére lelhet. Találd meg Te is, és rendezd be a fészked.

 

Szeretettel, Elsa.

Elsa Sol –Mindennapi Tudatosság 2018-09-26.

mindennapitudatossag.simplesite.com

 


Mindennapi 1x1 - Gyógyítsunk Fénnyel! 2.rész

Gyógyítsunk Fénnyel 2. rész

2. Frekvencia vagy hang gyógyítás

A hangok energiája jótékonyan visszaállítja a fizikai sejtek és szervek természetes állapotát. A zene gyógyít, nem hiába mondják, persze nem a Metallica, de kinek mi. Vannak azonban kifejezetten gyógyító frekvencia zenék vagy néha pusztán maga a rezgés, zene nélkül. A különböző Hz-ek másra és másra hatnak. Szervek, sejtek, csakrák, érzelmek vagy gondolatok, mind-mind frekvenciák, így harmonizálhatóak. Ezeket össze is foglalták, a nevük Solfeggio frekvenciák.

174Hz – Érzéstelenítés – fizikai, energetikai fájdalmak csillapítására, karmikus oldásra, a szervek motiválására, hogy még jobban működjenek

285Hz –  Emlékeztetés  –  sebek, vágások, égések, bármilyen sérült szövet regenerálására. Ez a frekvencia egyenesen a természetes állapotra emlékezteti a sejteket és szerveket, az egész testet és lelket, és visszaállítja az eredeti állapotra

396Hz – Elengedés – negatív blokkok, elfojtások, a félelem, bűntudat tisztítására, valamint serkenti a felébredést, földelést és megtisztulást

417Hz – Elindítás – beragadt energiák, élethelyzetek beindítása, limitációk és  hitrendszerek feloldása,  transzformáció; visszatérés az útra; régi traumák és élethelyzetek tisztítására

432Hz - Fény – a fény, a tér, a tudatosság rezgése, a harmónium energiája; összekapcsol a természettel, ezáltal nyugtat, békét, egyensúlyt és harmóniát teremt bennünk és a környezetünkben egyaránt

528Hz – Szeretet – a szeretet, a teremtés, a szívcsakra rezgése, csodák és átalakulás; DNS helyreállítás, hangolás; spirituális ébredés, tiszta tudat és éberség elérésére

639Hz – Kapcsolódás – kapcsolatok helyreállítására, körülöttünk és a sejtekkel is, kommunikáció, kapcsolatteremtés, megértés és tolerancia erősítésére

741Hz – Tisztulás – sejtek tisztítása mérgektől, elektromágneses sugárzástól; vírusos, gombás- és bakteriális fertőzések gyógyítására; rendszeres használata segíti, hogy egészségesebb táplálékokat fogyasszunk, és megtisztítsuk a környezetünket

852Hz – Felismerés – direkt kapcsolat a 3. Szemmel és a Felsőbb Énnel, ezáltal az önmegismerést, a belső erőt és felébredést segíti; a mentális blokádok és túlgondolkodás megtisztítására, valamint jobb kommunikációra a Felsőbb Énünkkel és spirituális tanácsadóinkkal

963Hz – Egyesülés – ez a frekvencia visszakapcsol az Egységbe; bármely szervezet teljes és tökéletes visszaállítása az eredeti állapotra; összekapcsolódás az Önvalónkkal, a lélekkel, a Mindenséggel

Bármelyik frekvenciát is alkalmazzuk, a hatásuk nem marad el. Szinte azonnal érezhetjük a lüktetést és bizsergést, ahogy a sejtjeink reagálnak a rezgésre. Nagyon sokfajta zenével vannak keverve, így keresgélhetünk, hogy mikor melyik esik a legjobban. Nem kell mindig ugyanazt használni, ahogy változunk, másra és másra is lehet szükségünk. Próbáljuk ki a tiszta rezgést is, mely alatt szinte alig vagy egyáltalán nincs zene.. . nagyon érdekes, ahogy mi magunk kezdünk rezonálni, ahogy a rezgés elér és körbevesz minket.

Mindegyik szervnek is van saját frekvenciája, így zene is hozzá. Bármi is legyen a gond, gyomor, torok, máj vagy vese, termékenység, fáradtság, szomorúság, félelem stb., akármi, csak keressük ki a megfelelő frekvenciát, és hangoljuk vissza az eredeti állapotra. Alkalmazzuk  őket bátran és gyakran, és érezni fogjuk a változást kívül és belül egyaránt.

3. Levegő gyógyítás, azaz Tudatos Légzés

A légzés összekapcsol minket a Mindenséggel. Minden egyes lélegzettel energiát szívunk be és áramoltatunk a testen belül. A légzéssel való gyógyítás számtalan lehetőséget biztosít: szívhatunk fényt, energiát, színt, fogalmat akármit. Lélegezhetünk az orrunkkal, a tüdőnkkel, a hasunkkal , szerveinkkel vagy az egész testünkkel. Bármelyiket is választjuk a légzés megnyugtat és helyreállítja az eredeti, természetes állapotunkat.

Olvass tovább:  Mindennapi 1x1- Lélegezzünk életet

4. Energia vagy fogalom gyógyítás

Minden energia, még maguk az érzések, a gondolatok, a fogalmak is. Bármiben is szenvedünk hiányt, az ellentétpárral harmonizálhatjuk és kiegyensúlyozhatjuk önmagunkat. Nem kell mást tennünk, mint az adott energia ellenpárját beszívni, fényként, erőként, felhőként vagy folyamként elképzelni, és jól megtölteni vele magunkat. Ha például félek, akkor bátorságot erősítek, bátorságot szívok be, és bátorsággal töltöm fel magam; kifújásnál pedig kiadom a félelmet, a negatív energiát. Ugyanígy, például az aggodalomra magabiztosságot, hitet és reményt szívunk be, és azzal töltjük fel magunkat. Lustaságra inspirációt, frusztrációra elfogadást és így tovább. Bármivel is nézzünk szembe, csak ragadjuk meg az ellentétét, és töltsük tele vele magunkat, áramoltassuk át a testen, a leken, a szíven és a sejteken. Lélegezhetjük őket vagy elképzelhetjük folyóként, szélként, gomolygó felhőként mely körbevesz minket; próbáljuk ki mindet, és látjuk majd, hogy mikor mire van szükségünk.

5. Természet gyógyítás

A természet elemei mindenhol körbevesznek minket. Akár az erdőben, akár a tóparton vagyunk, van körülöttünk levegő, van fény, van Nap, van Hold, van szél, vannak fák és virágok és van Föld. Ha a természetben járunk, kapcsolódjunk az elemekhez és töltődjünk fel velük.

Lélegezhetjük a Nap erejét, hogy feltöltsön. Beszívhatjuk a Hold erejét, hogy beindítsa a mozgást. Tisztíthatjuk magunkat a szél erejével, ölelhetjük a fákat, és természetesen bármikor is billenjen meg a testünk vagy a lelkünk, ott az édes Anyaföld, ami stabilizál, megnyugtat és feltölt.

Ne feledjük: minden energia, és mivel minden összekapcsolódik, ezért hat egymásra. A természet elemei hatalmas erővel képesek adni, így háláljuk meg őket minden nap, és hívjuk erejüket, bármikor, ha elveszítjük a talajt.

Olvass tovább: Mindennapi 1x1 - Lélegezzünk életet

                           Mindennapi 1x1- Széltisztítás

Bármink fáj is, minden energia; használjuk hát az öngyógyító képességünket, és harmonizáljuk saját magunkat. Ameddig azonban jobban belejövünk, nyugodtan nézessük meg magunkat az orvosunkkal, mert gyakorlat teszi a mestert, és nem baj, ha tudjuk, hogy mi a bajunk... így azért könnyebb is meggyógyítani.

Szeretettel, Elsa.

Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2018.08.22.

mindennapitudatossag.simplesite.com

fotó: pinterest

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel, de kérlek őrizd meg a szöveg eredeti tartalmát és formáját, és add hozzá a nevem, és a weboldal linkjét is. Köszönöm! E.S.

 

 


Mindennapi 1x1 - Széltisztítás

Mindennapi 1x1 - Széltisztítás by Elsa Sol

A szél mindig fúj. Számíthatunk rá, hogy amint a fodrásztól kilépünk, amint ültetni kezdünk, amint a sátrat felhúzzuk a piknikhez, megjelenik a szél, és felborzolja  a kedélyeket. Nos, ha a szél állandó társunk, akkor örüljünk neki, és használjuk hihetetlen erejét belső tisztításra amellett, hogy szép loknikat teremt a fejtetőnkön.

A szél energia, s mint ilyen hat ránk kívülről és belülről is. A szél körbevesz, érezzük a bőrünkön, a hajunkon, úgyhogy most új lépcsőfokra helyezkedünk, és elkezdjük a szelet belülről is érezni.

A fizikai test tele van eltömődésekkel, melyek előbb utóbb fizikai tüneteket fognak produkálni. Sokszor nincs időnk meditálni, elcsendesülni, és ez a meditáció pont ezekre az esetekre alkalmazható. Első alkalomkor üljünk, hogy megérezzük, hogy is működik, és onnantól kezdve legyen buszmegálló, utca, háztető vagy akármi, de készen állunk, hogy befogjuk a szél erejét saját vitorlánkba.

 A következőt tesszük:

1. Amikor fúj a szél, lehet ez bármilyen, bár orkánban csak nagyon gyakorlottaknak, és még akkor is csak esetleg, de normál szél esetén szépen leülünk vagy kis terpeszbe helyezkedünk, hogy stabilak legyünk.

2.  Fókuszunkat a szélre fordítjuk, és mélyeket lélegezve figyeljük, ahogy áramlik, jön és megy, és folytonosan megérint minket.

3. Amint egy kicsit ellazultunk, elképzeljük, hogy a szél,  amikor elér minket, akkor nem áll meg a bőrünk peremén, hanem áthatol a testen, be a csontokba, az izmokba, be a szervek közé, bele a szervekbe, végig az ereken, az összes sejten, és mindent átfúj.

 - Összekapcsolhatjuk a légzésünkkel a szél mozgását. Mélyeket lélegzünk, és ezzel még erősebben irányítjuk a tisztulást. Belégzésnél beszívjuk a szelet, hagyjuk, hogy átmosson, majd kifújásnál pedig kieresztünk mindent, ami már nem kell, ami beteg, ami mérgez. 

Olvass tovább: Mindennapi 1x1 – 11+1 légzésmódszer

 - Fókuszálhatunk csak a szél mozgására, vagyis amikor jön, akkor beengedjük, és elképzeljük, hogy átfúj rajtunk, és a hátunkon át távozik az összes elhasznált energiánkkal.

 - Ennek extra változata a Forgószél, amikor erős szélben, - vagy csak mi magunk elképzeljük, hogy erős szélben -  állunk, és egy forgószél vesz minket körül. Mi a közepében állunk, stabilan, magasan és erősen, és a körkörösen áramló szél szó szerint kiszippantja belőlünk és rólunk az összes alacsony rezgésű energiát.

 - A szél színét is felturbózhatjuk, így extra színtisztítást is beleviszünk a gyógyításba. Lehet a szelünk rózsaszín, arany, zöld vagy kék, attól függően, hogy mire van szükségünk. Ekkor egyszerűen a színes szél az, ami a tisztítást és harmonizálást végzi, tehát egy aranyló vagy rózsaszín szélgomolyag az, ami belénk áramlik, és harmonizál mindent, majd magával viszi az alacsony rezgésű (ez szín esetén általában sötét színű, koszos, ragacsos) energiát. Alkalmazhatunk szivárvány szelet is, akkor az összes szín energiája  együttesen áramlik és tisztít.

Olvass tovább: Gyógyítsunk Fénnyel - Színgyógyítás

 - A széllel különböző pozitív erőket is behívhatunk. Ekkor simán a széllel együtt beszívjuk vagy hagyjuk, hogy beáramoljon az adott dolog, amire szükségünk van, és kifújásánál, vagy a szél hátunkon való távozásakor,  kiengedjük az alacsony rezgésűt. Tehát beszívom az egészséget, a magabiztosságot, a fényt, az erőt, a boldogságot, a harmóniát, a bőséget, az elfogadást, a megbocsájtást, egyszóval bármit, amire szükségem van, és kifújásánál mehet az ellenpárja, a félelem, a harag, a szomorúság, a gyengeség, a betegség  vagy akármi, amivel küzdünk.

Ahogy a Nap energiáját, a szél energiáját is fel tudjuk használni, mert a természet Mi magunk vagyunk. Erejükkel körülvesznek minket kívül és belül, és csak emlékeznünk kell, hogy bármikor, amikor szükségünk van rájuk, akkor csak hívnunk kell őket, és energiájukat, fényüket és erejüket boldogan adják a kezeinkbe.

Ezentúl ha fúj a szél, és borzolja  a hajad, csak add meg magad neki, állj bele teljes testtel, és vedd kezedbe a szelet; szívd magadba, mosd át magad vele, és hagyd, hogy áramló ereje kifújjon belőled mindent, ami már nem szolgál Téged.

Áldás a Szélre, a Napra, a Földre!

Szeretettel, Elsa.

 

Elsa Sol- Mindennapi Tudatosság 2018-08-05.

Mindennapitudatossag.simplesite.com

Ha tetszett, oszd meg ismerőseideel, de kérlek őrizd meg a szöveg eredeti formáját és tartalmát, és add hozzá a nevem és a weboldal linkjét is. Köszönöm. E.S.

 

 


Mindennapi 1x1 - Gyógyítsunk Fénnyel!

Gyógyítsunk Fénnyel! - 1. rész

Az energia mindent átölel és körbevesz. Kívül és belül, ott van mindenben és mindenhol. Amikor az energiánk kibillen az egyensúlyból, akkor az egész energiarendszer és vele együtt a szervek is megváltoztatják a működésüket. Ahol az eltömődés keletkezett, ott a sejtek és a szervek túlműködnek, és mindenhol, ahova nem jut elég energia, ott alul működnek. Mindegy hogy egy megrándult izom, egy törött csont vagy valami szervi kiegyensúlyozatlanság az, amivel szembesülünk, minden energia... s mint ilyen energiával gyógyítható. A gyógyítás nem is az igazán jó szó erre. Helyreállítás vagy harmonizálás esetleg hangolás... mert az energia, a frekvencia maga az, ami elhangolódik... és mi szépen visszaállítjuk az eredeti tökéletes állapotára. Ez az öngyógyítás vagy regeneráció. A test maga is megteszi ezt, csak lassabban, így mi tudatos energiával hathatunk rá és organizálhatjuk a saját gyógyulásunkat.

Az energia, a rezgés sokféle; lehet hang, lehet szín, lehet levegős, lehet folyós, lehet áramló vagy lüktető, tökmindegy. A lényeg, hogy akármit is alkalmazunk, tudatosan odaküldjük a helyre, ahol a gond van, s közben mélyeket lélegzünk;, belégzésnél beszívjuk az energiát, és kilégzésnél küldjük a célállomásra. A másik módszer pedig, hogy belégzésnél beszívjuk a magas rezgésű energiát az adott helyre, kifújásnál pedig kiengedjük az alacsony rezgésű, koszos energiát. Gondolattal közvetítjük és irányítjuk magát az energiát, ami rajtunk keresztül áramlik.

1. Színgyógyítás

A színek gyógyító és harmonizáló hatása közismert. A színek mind hatnak ránk és a közérzetünkre. Néhány szín feszültté, néhány pedig nyugodttá tesz. Minden szín egy rezgés, egy frekvencia. Ezek mindenkinek mások, mert mind egyedülállóak vagyunk. Általánosságban azonban vannak nyugtató, gyógyító, energizáló, erősítő vagy pusztán erős szeretetenergiát sugárzó színek. A különböző érzéseknek, gondolatoknak és szavaknak is saját rezgésük van, és ezeket színekkel is azonosíthatjuk. Nézzünk egy pár általános színt és hatásukat:

1. Arany

Az arany szín a Forrás energiája. Ez maga az isteni energia színe, lüktetően ragyogó, mely mindent feltölt, eláraszt és éltet. Ez a Nap és a Központi Nap energiája is, és ez maga a mi tudatos lényünk, a tudatosságunk vagy lelkünk energiájának a színe. Életenergia. Mindenre jó, mindent gyógyít, mindent harmonizál , feltölt és éltet.

2. Rózsaszín

A rózsaszín az univerzális szeretet színe. Mindenre jó, mert szeretetből sosem elég, akár adjuk, akár kapjuk. Félelem, harag, szomorúság esetén érdemes jól feltöltekezni vele. Minden sötét, koszos, kormos energiát üt; bármilyen elfojtás is legyen, a rózsaszín energia mindent feloldoz és átölel.

3. Zöld

A gyógyító energia színe. Bármilyen betegség, kiegyensúlyozatlanság, eltömődés is jelentkezik ez a szín az aduászunk. Magas rezgésű energia, mely mindent harmonizál és visszaállít az eredeti állapotra. Extrába pedig alkalmazhatjuk az Emeráld Zöld Lángot, mely az összes csakránkat és a teljes energiarendszerünket harmonizálja, beleértve az éteri energiatesteket is. Mindig alkalmazható, és igen hatásos. A legkisebb esetben is hívjuk, és áramoltassuk magunkban.

4. Violet Láng

A Violet Láng mély lila energiája transzmutáló energia, vagyis frekvencia hangolásra képes. Ez azt jelenti, hogy bármilyen alacsony rezgésű energia is legyen bennünk, körülöttünk bárhol, ezzel a színnel átváltoztathatjuk magas rezgésű energiára. Legyen ez egy sejt, egy csakra, egy hely, egy emberi kapcsolat, egy érzés vagy gondolat, bármi, a violet energia képes tökéletesen visszahangolni az eredeti, természetes, magasan rezonáló állapotra. Alkalmazzunk minden nap, mindenhol és a környezetünk, a lelkünk mind meghálálja. Ezt az energiát használják világszerte a Fénymunkások, hogy folyamatosan magasabbra hangolják a bolygónk, a világ és az egész emberiség közös energiaszintjét.

5. Menta

A menta kissé hűvös zöldes színe nyugtató hatással bír. Amikor az idegeinken játszanak, amikor nyugalomra, kis békére vágyunk, akkor ez a szín segíthet. Mélyeket lélegezve belőle megnyugtatja a lelket és a testet egyaránt, pont úgy, ahogy a mentolos cukorka hűsíti a torkunkat.

6.Kék

A kék a tudat, az erő színe. Az elménk erősítése, a bölcsesség, az igazság energiája. Védelemre is használhatjuk, mert erős energiája nem enged át alacsony rezgésű energiát. Én világ életemben kék fény energiát, buborékot pontosabban, tettem a lakásra, amiben laktunk és a biciklimre, ami kint parkolt. Sosem lopták elJ Neve: Kék Fény védőburok vagy védőenergia.

7. Piros –vörös

A piros szín az élet vibrálása, a szív dobogása, az ember Földdel való összekapcsoltságának a színe.Vitalitást, akaratot, önbizalmat jelöl. A gyökér csakránk energiája, a földelés, a stabilitás, a kiegyensúlyozott energia színe. Amikor túl légiesek vagyunk, amikor káosz van és elborítanak a dolgok, akkor érdemes mélyen kapcsolódni a Földhöz, felszívni a vakító vörös színt, és földelni, stabilizálni magunkat, a gyökereinket mélyen leereszteni.

Ezek a színek csak pár példát képviselnek természetesen, számtalan másik van még, és persze mi magunk is próbálgathatjuk, hogy melyik szín mit sugall nekünk, milyen érzéseket kelt bennünk.  A színek mind energiák, így képesek harmonizálni a lelkünket és a testünket egyaránt. Szívjuk be mélyen, képzeljünk el egy buborékot, egy folyót, egy áramló légies szelet vagy akármit, amit a kedvünk tartja. A színt küldjük oda, ahol szükség van a frekvenciánk helyreállítására, és hagyjuk, hogy körbevegye, átitassa, átmossa és regeneráljon minket.

Elképzelhetünk egy szivárvány kombinációt is, mely tartalmazza az összes színt, így egyszerre áramlik minden, amire csak szükségünk lehet. Ha szeretnénk, álljunk be egy szivárvány zuhany alá, és érezzük, ahogy végigfolyik rajtunk, és megtisztít kívül és belül egyaránt.

A színek mindenhol körbevesznek minket, és a fantáziánkra van bízva, hogy hogyan is használjuk őket.

Természetesen ha komoly bajunk van, visszatérő, akut, vagy bárminemű betegség, akkor érdemes orvossal konzultálni, és amellett harmonizálni önmagunkat, amíg nem válunk kiteljesedett gyógyítókká.😉

Szeretettel, Elsa.

Folytatása következik: Hanggyógyítás

Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2018. 07.22. mindennapitudatossag.simplesite.com

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel, de kérlek őrizd meg a szöveg eredeti formáját és tartalmát, és add hozzá a nevem, és a weboldal linkjét is. Köszönöm! E.S.

 

 

 


Mindennapi 1x1: Igyunk Napvizet!

Mindennapi 1x1 - Töltsük magunkat napvízzel!

Ki ne szeretné a Napot? Ki ne érezné végtelen melegét?

 

Itt a nyár, itt a meleg, a Napocska süt ránk, és mi mind imádunk napozni, töltődni, érezni az energiát, mely átölel és megmelengeti a szívünket. 

A Nap hihetetlen energiát áramoltat felénk, melyet ki tudunk használni, ha meditálunk, napozunk vagy pedig ha feltöltjük vele a vizet, mely táplálja és élteti a testünk.

 

Mit kell tennünk?

Töltsünk meg üvegeket vízzel, és állítsuk ki a napfényre. Nyugodtan ihatunk csapvizet, mert a Nap mindent kitisztít belőle, bármi is legyen a vízben! Hagyjuk kint, amíg kellemesen megmelegszik, általában egy-két órára. Minél több energiát tud magába szívni, annál jobb. Aztán igyuk meg, és élvezzük, ahogy feltölti a testünk és lelkünk, és a Nap hihetetlen ereje átáramlik az összes szervünkön.

 

A Napvíz finom, édes és lágy ízű víz, a Nap energiájával dúsítva. Használjunk nyugodtan csapvizet, mert a klóros -vasas íz is távozik. Az üvegeken nem jelennek meg a vízkőre jellemző fehéres csíkok, még sokszori használat után sem. 

 

Töltsük hát meg az üvegeinket, és próbáljuk ki, micsoda különbség egy pohár Napvíz a sima ásványvizek ízéhez képest! Használjuk ki ezt a csodálatos ingyen energiaforrást, mely harmonizál és feltölt, és lágyan símogatja a bőrünk és most így a bensőnket is!

 

Szeretettel, Elsa

by Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2018.06.14.

 

mindennapitudatossag.simplesite.com


Meditációs 1x1 -by Elsa Sol 2018.04.27.

Sokan úgy gondolnak a meditációra, mint valami nagyon elvont és megfoghatatlan élményre, ahol színes fényben úszunk, lebegünk, angyalok repkednek körülöttünk és mi órákon át ücsörgünk egy fa alatt, mindenféle nehézség, lábgöcs, éhség  és elterelődés nélkül. Nos, a meditáció nem ez! Legalábbis nem az elején...

Éveket töltöttem el azzal, hogy különféle meditációs gyakorlatokat próbálgattam:  figyeld a hangot a fejedben, figyeld a csendet a fejedben, figyelj a mondatok közötti szünetekre, figyelj egy bizonyos dologra, ne figyelj semmire, gondolj valamire, ne gondolj semmire... és még mehetnék ennél is tovább. Ezek mind nagyon hasznosak, akkor, amikor már alapjaiban el tudunk lazulni, és a gondolataink szüntelen áramát le tudjuk csendesíteni. Igen, ekkortól kezdhetünk valami extrát; de először nézzük meg, mi is meditáció egyáltalán?

Hivatalosan koncentrált elmélyülést jelent, amit a szerzetesek, és az évek óta komolyan gyakorlók el is érnek; innentől jöhetnek a még komolyabb gyakorlatok és a komoly élmények.

A hétköznapi embereknek azonban a meditáció két dolgot jelent: ellazulást és némi csendet a fejünkben. Nem is kell, hogy másról szóljon. Csak egyszerűen lélegezzünk és érezzük magunkat. Vegyük egyszerűre a figurát, nem kell túlkomplikálni. A meditáció pont azt segíti, hogy az életünk leegyszerűsödjön, a gondolataink kuszasága kisimuljon, és a lelkünk békére találjon.

Hogy csináljuk?

Üljünk le vagy feküdjünk le kényelmesen. (Eleinte nem baj, ha elvonulunk valahova, ahol nem zavarnak meg ötpercenként, később már a megállóban is képesek leszünk befelé fordulni.) Vegyünk  pár mély levegőt, amiket fokozatosan,  mélyen és lassan szívjunk be és ki. Érezzük, ahogy megnyugszunk. A mély légzés lenyugtatja a testet és a lelket, nyugodtan lélegezzünk hétköznap is mélyebbeket. Ha szeretnénk gondolatban végigmehetünk a testünkön, és ellazíthatjuk tagjainkat. A gondolatainkat követi az erő, így amire gondolunk, ott is vagyunk. Innentől különböző dolgokat tehetünk:

Maradhatunk egyszerűen a légzésünkkel; beszív és kifúj. Ha gondolataink jönnek, hagyjuk őket; minden áramlik, jön és megy. Ha megragadjuk őket, akkor elterelnek; ha hagyjuk átáramolni, akkor békén hagynak. Csak lélegezzünk lassan és nyugodtan, figyeljük a tüdőnket, ahogy emelkedik vagy összehúzódik; vagy magát a levegőt ahogy áramlik.

Ha többet szeretnél tudni a légzésről, és a hozzá tartozó egyszerű gyakorlatokról olvasd el a másik cikkem: 11+1 légzésgyakorlat címen.

Sokaknak az segít, ha van valami zaj, amit követni tudnak; lehet ez egy adott hang, egy rezgés, zene vagy mantra. Akármi, tényleg. Ha valakit a békák kuruttyolása lazít el, az is szuper. Kövessük a belső iránytűnket.

Hallgathatunk valami kellemes zenét: vannak egyszerűbb melódiák és vannak kifejezetten gyógyítóak. A Solfeggio frekvenciák a test és lélek harmonizálására szolgálnak. Emelik az általános rezgésünket, visszaállítják a természetes állapotunkat, és segítenek dolgoktól megszabadulni, vagy épp hogy behívni őket az életünkbe. Ha a zenére figyelünk, vagy annak egy adott hangjára, ütemére, akkor az egónkat úgymond lefoglaljuk, így van egy kis csend és nyugalom időközben. Plusz a hang magával ragad, és sokkal könnyebben kikapcsolhatunk.

Hallgathatjuk a külvilág zajait is, de koncentráljuk lehetőleg egy valamire, mint madárcsicsergés, szél hangja vagy az óra zaja. Ha túl sok minden áramlik be, akkor elterelődünk. Kövessük inkább az adott egy dolgot.

 Ne várjuk, hogy egy gondolat sem jön majd; épp ellenkezőleg! Amint ellazulunk, az egó hangosodni kezd. Ne aggódjunk, gyakorlat teszi a mestert. Amint megszólal a hang, tudjuk, az nem mi vagyunk. Ha elterel sincs semmi gond. Nyugtázzuk, és szépen visszatereljük magunkat. Az egó mindig ott van, mindig dumál és nyomja a sódert, de millió egyéb dolog is körbevesz minket. Meditáció alatt ezért hangosabbnak és erősebbnek érezzük... nem beszélve arról, hogy ha mi vagyunk jelen, akkor ő nincs...  mindent megtesz majd, hogy ez ne történhessen meg, mivel lételeme épp a mi figyelmünk felé.

A lényeg tehát az ellazulás; és mindegy, hogy azt hogyan érjük el. Ha megnyugszunk akkor mindent jobban átlátunk. Épp ezért az ellazulást követően tudatosan gondolkodhatunk is bármin, ami zavar minket, amivel küzdünk, vagy amit nem értünk. Amikor befelé figyelünk, sokkal több dolog nyer értelmet.

A meditációt a mindennapjainkba is belefésülhetjük; nem kell, hogy minden alkalommal elvonuljunk valami izolált térbe. Használjuk ki a perceket, a megállóban ácsorgás közben, a kávénk kotyogására várva, a fürdőben mosakodás közben, vagy elalvás előtt és ébredés után. Semmi más dolgunk nincs, mint venni pár mély levegőt, és ellazulni egy kicsit.

Ragadjuk meg tehát az áramló perceket, és hasznosítsuk őket, hogy tudatosan jelen legyünk a pillanatokban. Észrevesszük majd, hogy megnyúlik az idő, ha mi is ott vagyunk. Az egó pedig hadd dumáljon; minél többször kapjuk rajta, annál könnyebben elcsendesíthetjük. És minél többet figyelünk a belsőnkben áramló erőre, annál hamarabb és erősebben érezzük majd, hogy élünk, vagyunk, és jelen vagyunk a saját életünkben.

 

Szeretettel, Elsa

by Elsa Sol 2018.04.27. Mindennapi Tudatosság mindennapitudatossag.simplesite.com

fotó: pinterest


Mindennapi 1x1- Lélegezzünk életet - by Elsa Sol 18.04.04

11+1  légzésmódszer

Az ember hajlamos csak úgy lélegezni, pedig egyetlen légzéssel rengeteg energiát tudunk behívni. Attól függően, hogy mire van szükségünk, változtathatjuk a belégzés fókuszát.

Lélegezhetünk a tüdőnkkel vagy a hasunkkal, vagy mindkettővel. A belégzésnél energiát, fényt, meleget, színt szívunk be, míg a kilégzésnél az összegyűlt alacsony rezgésű energiát, betegséget, fájdalmat, aggodalmat stb. fújjuk ki. Igyekezzünk lassan és mélyen lélegezni, mert így tudjuk a megfelelő mennyiségű oxigént és energiát a sejtekhez eljuttatni, és a kívánt eredményt elérni.

1. Tüdőlégzés

Egyszerűen a tüdővel lélegzünk, a fókuszunk magán a tüdőn van, és azt követi, ahogy kitágul és összehúzódik.

2. Hasi légzés

Ilyenkor a hasunkra figyelünk, és követjük, ahogy belégzésnél megtelik a has, majd kilégzésnél visszasüllyed.

3. Orrlégzés

Ilyenkor mindegy, hogy tüdővel vagy a hasunkkal lélegzünk, mert a fókuszunk az orr csúcsán van, és azt követjük, ahogy a levegő beáramlik az orron át, majd kiáramlik ugyanott.

4. Levegőlégzés

Itt szintén mindegy, hogy tüdővel vagy hassal lélegzünk, a fókuszunkat magán a beszívott és kifújt levegőn tartjuk. Azt figyeljük, ahogy a levegő beáramlik az orron át a testbe, végighalad rajta, majd kiáramlik az orrlyukon át.

5. Naplégzés

Amikor a napon ülünk, képzeljük el, hogy minden lélegzettel magunkba szívjuk a Nap erejét. Egész testünkkel lélegezzünk. Ha bárhol bármi fáj, akkor egyszerűen képzeljük el, hogy az adott szervvel lélegzünk, és a Nap melege és energiája szépen beáramlik, feltölti és meggyógyítja. Belégzésnél a Nap energiáját szívjuk be, kilégzésnél a negatív energiát adjuk ki.

6. Földlégzés és Églégzés

A Föld a nap minden percében a talpunk alatt fekszik, mérhetetlen energiát tartalmaz és sugároz kifelé. Bármikor, ha elfáradtunk, fáj valamink, erőtlenek, gyengék vagyunk, vagy csak fel szeretnénk töltődni, akkor fókuszáljunk a talpainkra, és képzeljük el, hogy lentről felfelé lélegzünk. A talpainkon keresztül felszívjuk a Föld energiáját végig a testen, és kilégzésnél visszaküldjük.

Ennek B változata az Églégzés, melynél a fejtetőn keresztül szívjuk be az energiát, végig az egész testen, majd a talpainkon át horgonyozzuk le a földbe.

Gyakorlottabbaknak:

Keringettethetjük is  egy irányba: talpon át felszív keresztül a a testen, majd a fejen át kifújjuk; a másik irányba pedig fejtetőn át leszívjuk az energiát, és a talpakon át adjuk le. Vagy mindkét irányba: talpakon át beszív, végig fel a fej tetejéig, majd visszafelé a talpakon át ki. A másik irányba pedig fejtetőn át beszív, mélyen le a talpakig, majd ki ismét a fejen át.

7. Testlégzés

Ilyenkor gyakorlatilag azt képzeljük el, hogy az egész testünk, a talpunktól a fejtetőig, kívül és belül egyaránt, egységesen lélegzik. Beszívásnál az egész test feltöltődik, kifújásnál pedig kiengedünk mindent, amire nincs szükségünk.

8. Szervlégzés

Ezt leginkább olyankor érdemes alkalmazni, ha valamink fáj, még akkor is, ha nem tudjuk, hogy pontosan milyen szervünk az. ( Természetesen keressünk fel orvost ha valamink komolyan fáj vagy jelez, mert jobb biztosra menni!) Fókuszunk az adott fájó részen van, és elképzeljük, hogy az adott szerv vagy terület lélegzik. Belégzésnél feltöltődik – itt választhatunk, hogy fénnyel, napenergiával, szeretettel, színnel vagy pusztán csak energiával szeretnénk tölteni – és a kilégzéskor minden kiáramlik, amitől fáj. Ne feledjük, hogy az összes betegség és fájdalom eredetileg egy energia eltömődés, mely már fizikai tüneteket is létrehoz; amint egy terület lüktet, fájogat stb érdemes azonnal kiegyenlíteni az energiát, mielőtt betegség lenne belőle.

9. Csakralégzés

A csakrák hatalmas antennák tulajdonképpen, melyek a minket körülvevő energiát fogadják és áramoltatják, legyenek ezek az univerzumból vagy innen a szomszéd erdőből.

Csakralégzés esetén kiválaszthatunk egy-egy csakrát, melyekre koncentrálunk, vagy az összeset egyszerre. Minden csakra a saját rezgésének megfelelő energiát szívja be; ezeket általában színekkel jelölik. Ezek:  gyökércsakra  –piros; szex csakra – narancs; Napfonat csakra – sárga; szív csakra – zöld; torokcsakra – kék; homlok csakra – ibolya; korona csakra – fehér v ezüst. A szín is energia, ahogy a hang, az illat és a fény is, csak mindegyiket más szervvel fogjuk.

Akár a Nap energiáját, az áramló fényt vagy színeket szívjunk is be, ezen légzés esetében egyszerűen a csakrákra vagy az adott csakrára koncentrálunk, és belégzésnél feltöltjük (színnel, fénnyel stb), és kilégzésnél kiürítjük. Ezzel a módszerrel a csakráinkat mindig harmonikus és egészséges állapotban tarthatjuk. Elképzeljük, hogy az adott csakra beszívja a saját harmonikus színét, és kifújásnál pedig kiengedi az összegyűlt, koszos energiát.

10. Színlégzés

Ilyenkor teljesen szabadon dönthetünk, hogy tüdővel vagy hassal, szervvel vagy testtel, csakrával vagy csak simán lélegzünk, a lényeg, hogy adott színeket szívunk be, és kilégzésnél pedig az összegyűlt koszos energiát fújjuk ki. A színek mindig energiát képviselnek, általában a következőképpen: pl: zöld – nyugató, ellazító, gyógyító energia; arany – a legmagasabban rezgő isteni energia, gyakorlatilag bármire jó, de főként gyógyít, harmonizál, feltölt; rózsaszín – a szeretet energiája, fájdalomra, félelemre, aggodalomra, haragra, megbocsájtásra használjuk; kék – összpontosításra, nyugalomra, tisztább látásmódra alkalmazzuk.

Nem kell tudnunk egyesével, hogy mi mire jó! Egyszerűen azt képzeljük, hogy a legmegfelelőbb színt szívjuk be, és az összes koszos energiát fújjuk ki. Ami még jobb lehet: szivárvány energia, mely magában hordozza az összes színt, így nem kell válogatni, áramoljon minden szép és jó.

Ne feledjük: az energia tudatos, és mindig harmóniára törekszik. Az összes szervünk és sejtünk is arra törekszik, hogy visszaálljon a megfelelő energiaáramlásra, így mi tulajdonképpen csak a tudatunkkal, a fókuszunkkal segítjük az áramlást.

11. Erőlégzés

Amikor bármilyen negatív tulajdonságunkkal találkozunk önmagunkban, például aggodalom, félelem, kicsinek érzés, a fizikai testünk azonal jelez. A légzés segít, hogy visszaálljon a nyugalmi helyzet, és ezzel a fajtával megerősíthetjük azon erőinket, melyek nem működnek elég erőteljesen. 

Ennél a légzésnél egyszerűen az ellentét energiáját, fogalmát szívjuk be, és a gyengeséget fújjuk ki. Például félelem esetén szeretetet szívunk be és a félelmet küldjük ki; gyengeség esetén önbizalmat és belső erőt szívunk be, és a gyengeséget fújjuk ki; aggodalom esetén hitet, reményt és bizalmat szívunk be és az aggodalmat fújjuk ki... és így tovább. 

A belső munka, az okok felderítése természetesen erősen javasolt, mert nem a tünetet, hanem a gyökeret kell megszüntetni az igazi eredmény érdekében! A légzés azonban nagyon hasznos és szükséges, mert összekapcsol a Mindenséggel, és nem csak a koncentrációnkat, az egészségünket, de jelen esetben a belső erőinket is segít felébreszteni.

Plusz 1 a ráadás:

12. Keringettető légzés – ez a mély ellazulást és a "vagyok" érzését erősíti meg.

Mélyen beszívjuk a levegőt a talpakon át, először a hasunkat töltjük meg, majd a tüdőnket, majd a vállainkat és végül a fejet is, majd ugyanebben a sorrendben kifújjuk. Szó szerint felszívjuk magunkat, majd kifújunk mindent. Ha bírjuk tarthatunk pár másodperc szünetet a beszívás és a kifújás közben, amikor a fejünk is megtelt, de ne erőltessük.

Fontos:

1.Teljesen természetetsen lélegezzünk, mert ha feszítjük, az nem jó. Nem kell ragaszkodni egyik módszerhez sem, csak a lehető legkényelmesebb és ellazítóbb módon lélegezzünk.

2. Próbálkozzunk! Mindenki egyedülálló, így kinek mi lesz a legmegfelelőbb. Sokszor egy-egy alkalomhoz más és más légzés hozza el a kívánt eredményt.

3. Üljünk lehetőleg, mert az ember alapvetően aprókat és kapkodva lélegzik, így eleinte könnyen megszédülhetünk a nagy oxigéntöbblettől.

4. Bármikor ha úgy érezzük túltöltődtünk – ilyenkor feszültséget, erős lüktetést esetleg enyhe hányingert érzünk - ne ijedjünk meg. Vegyünk pár mély levegőt a talpakon át, és fújjuk ki jó mélyen. A Föld azonnal harmonizál - ezt a módszert úgy hívjuk földelés. Ez az egyik legfontosabb és leghasznosabb energialégzési módszer, mert egyek vagyunk a Földdel és mindennel, mely Őt alkotja.

Lélegezzünk életet, és a testünk, lelkünk meghálálja majd!

Szeretettel, Elsa

by Elsa Sol -Mindenapi Tudatosság 2018.04.04.

Ha tetszett nyugodtan oszd meg, de kérlek őrizd meg a szöveg eredeti tartalmát és formáját, és add hozzá a nevem és a weboldal linkjét is. Köszönöm! E.S.

 

 


Mindennapi 1x1 - Hogyan kezeljük a haragunkat? -by ElsaSol

A reakcióink mindig mutatni akarnak nekünk valamit, ami bennünk zajlik. Amikor egy olyan negatív energia kerít hatalmába, mint a harag, akkor a következőképpen álljunk hozzá:

Próbáljunk hátralépni és függetleníteni magunkat az eseményektől, személyektől, történésektől, amik úgymond a haragunkat kiváltották. Nem szabad hagynunk, hogy a hang a fejünkben eltereljen minket a tényektől és belekapaszkodjon a külsőségekbe. 

Kérdezzük meg magunktól:

Ki haragszik bennem? Mire vagy kire vagyok mérges? Most az egóm vagy a lelkem reagál? (Az egónk reagál, a lélek elfogad.) Ha az egóm reagál, az miért van? Talán mert az egónk szereti, ha kívülről támogatják, simogatják és fényesítik, míg utálja, ha ellenkezéssel, különbözőséggel vagy véleményezéssel találja szembe magát. Tehát ha az egóm reagál, az azt jelenti, hogy "kívülről" támadás alatt áll, azaz valami történik, amit nem szeret, ami nem tetszik neki. Ezért kiválaszt egyet a számtalan álarca közül, hogy azzal induljon csatába. Ezek például: haragos, dühös, csalódott, felháborodott, szégyenkező, védekező, támadó, értetlenkedő, áldozat stb. Ha ez megvan, akkor belekapaszkodik, és addig szorongat minket, amíg az érzelmeink teljesen el nem borítanak, és a hirtelen felhalmozódott energia egy hatalmas robbanás keretein belül végre távozik: azaz üvöltözünk, kiabálunk, csapkodunk és tombolunk. 

A valóságban azonban egyszerűen csak olyan szituációkat élünk meg, melyek megmutatják, hogy hol van bennünk ellenállás, hol nem vagyunk egyensúlyban önmagunkkal. Például a harag esetében azt, hogy harag van bennem. És nem én haragszom, mert én nem vagyok a haragom, nem vagyok az érzésem, nem vagyok a gondolatom sem; ezek az érzések csupán bennem vannak, és én azonosítom magam velük, azaz úgy érzem, hogy haragszom, ahelyett, hogy azt mondanám, harag van bennem. És ha harag van bennem, akkor az egóm haraggal reagál. Ha szomorúság van bennem, akkor szomorúsággal, ha ítélet, akkor ítélettel reagál. Csak arra reagálunk, ami bennünk már megvan. Ha nincs bennem harag, akkor semmilyen szituáció sem fog haragot kiváltani belőlem, mert nincs bennem. Ahogy tüzet sem tudunk gyújtani szikra nélkül.

Ha szeretnénk megszabadulni ezen negatív energiáktól, akkor tudatosan magunkba kell néznünk és megkérdezni: Kire haragszom? Mit látok a tükörben? Azt, hogy haraggal reagálok egy külső szituációra, ami belőlem fakad. A szituáció semleges, ugyanis nem mindenki fog haraggal reagálni...sőt egyáltalán reagálni. És amíg a harag bennem ott van, addig bármilyen szituáció vagy ember ki tudja váltani, hogy a harag elborítson. És akkor is ott van, amikor épp nem haragszunk, csak alvó állapotban szunnyad mindaddig, amíg egy megfelelő ember vagy szituáció fel nem ébreszti.

A negatív reakciók feloldozhatóak, ha önmagunkba nézünk, és megkeressük azt, ami bennünk a haragot tartja. Minden ilyen érzelem mögött ott húzódik a mélyben egy eltemetett esemény, mely miatt a harag egyáltalán bennünk van. Mint egy lenyomat, amit akkor és ott feltapasztottunk a falra, és azóta folyamatosan előhúzzuk.

Például, ha egy gyerek mindig egyedül maradt esténként, mert a szülei dolgoztak, akkor számára az összes ember, aki nem ad neki elég szeretet, támogatást vagy figyelmet, az visszaidézi számára az akkori élményeket és a vele járó összes érzést; azaz a haragot, az elhagyottságérzést, a magányosságot és a szeretethiányt…ezért mindig haraggal fog reagálni. A belső harag mindig megnyilvánul, amint egy külső esemény lehetőséget biztosít számára. Pont úgy, ahogy a programozók beállítják a számítógépen, hogy ez és ez a gombkombináció, ezt és ezt a programot fogja bekapcsolni.

Amint van bátorságunk a lelkünk mélységébe bepillantani, és az ott eltemetett fájdalmakkal szembenézni, a trauma energiája, mert minden energia, felszabadul. Ahogy az akkori szituációt elfogadjuk és megbocsájtjuk, az érzés, mely hozzá tartozott távozik. És mivel a lenyomat eltűnt, többé semmi sem tudja bennünk bekapcsolni… nincs már harag bennem, mert elengedtem, így semmilyen szituáció vagy ember sem tud többé haragot kiváltani, mivel többé már nincs ott. Így tudjuk a haragot örökre száműzni az életünkből, hogy többé ne kelljen szenvednünk tőle és boldogságban élhessünk végre. 

by ElsaSol Mindennapi Tudatosság 2018.02.28.

Ha tetszett a cikk, nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, de kérlek őrizd meg a szöveg eredeti tartalmát és formáját, és add hozzá a nevem és a weboldal linkjét is. Köszönöm. E.S.